De sterkste holebi's & transgenders ter wereld komen in 2017 samen in Londen.Toen de sterkste holebi's & transgenders ter wereld hoorden dat ze in 2018 voor het eerst sinds de jaren 80, niet mogen mee doen aan de Gay Games in Parijs, besloten ze het heft in eigen handen te nemen, wat resulteerde in de organisatie van het eerste holebi & transgender Internationaal Powerlifting @ Deadlift Kampioenschap, dat zal doorgaan op 29 juli 2017 in Londen.

De organisatie is in handen van de twee sterkste Britse homo's: Chris Morgan (foto) en Dominic Patmore. Zoals je vorig jaar bij holebi info kon lezen verbrak Morgan vorig jaar het Wereldrecord en tilde daarbij maar liefst 252 kilotjes. Reden waarom de Powerlifters in 2018 niet mogen mee doen aan de Gay Games is omdat men zogenaamd niet voldoende deelnemers zou hebben. Onzin, want Morgan en Patmore verzamelde al meer dan 60 kandidaten voor hun Kampioenschap afkomstig uit landen als: Australiƫ, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, de Verenigde Staten en Sloveniƫ.

Chris Morgan zegt: "Er zijn wereldwijd vijftig Powerlift federaties, maar er zijn altijd problemen met overheden die holebi & transgender evenementen verbieden, er zijn altijd problemen met medicatie gebruik van deelnemers omdat ze Hiv besmet zijn, er zijn altijd problemen omdat sommige transgenders nog hormonen nemen. Omdat we nu niet mogen mee doen aan de Gay Games in Parijs, organiseren we ons eigen kampioenschap." Morgan benadrukt dat op dit eigen kampioenschap, net zoals op de Gay Games ook heteroseksuelen welkom zijn.
LEES OOK
STERKSTE HOMO TER WERELD BREEKT WERELDRECORD EN TILDE DAARBIJ 252 KILO (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 October, 2016 en 2023 keer gelezen.