Homo's zwaar mishandeld in Amsterdam, en bewoners krijgen anti holebi folder in de bus.In Amsterdam zijn achter het Amsterdamse Centraal Station in de nacht van zaterdag op zondag twee homo mannen, 52 en 55 jaar oud, zwaar mishandeld. De feiten gebeurden na een discussie waarbij beide mannen werden uitgescholden om hun geaardheid. een van de slachtoffers is tegen de grond geslagen en meerdere keren in zijn gezicht getrapt. Een omstander heeft geprobeerd de daders te stoppen, maar werd vervolgens ook uitgescholden.

Veel getuigen kwamen naar de vechtpartij toe en hebben ervoor gezorgd dat de daders uiteindelijk zijn weggegaan. Volgens getuigen zijn de twee daders die een licht donkere huidskleur hebben op een scooter weggevlucht. Verder blijkt uit een verklaring van de Amsterdamse politie dat getuigen hebben voorkomen dat de homo mannen nog erger werden aangevallen. "Wij zijn blij dat deze getuigen hebben geholpen. Mede dankzij de getuigen hebben wij veel informatie voor het onderzoek en over de daders kunnen krijgen, waaronder foto's van de daders en een kenteken. Oproep aan de daders: meld je aan het bureau, anders komen we jullie halen!, aldus de Amsterdamse politie.

In een andere zaak, die mogelijk niets te maken heeft met de bovenstaande zaak, blijkt dat inwoners van Amsterdam-West en Amsterdam Nieuw-West een anti holebi folder in hun brievenbus hebben gekregen. De politie kreeg hierover twintig meldingen. In de flyer worden moslims, christenen en joden opgeroepen zich te verenigen tegen homoseksualiteit met teksten uit de bijbel, de Thora en de Koran, met daarbij nog de tekst: "Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden". Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch riep op Twitter op om aangifte te doen. Wie achter de actie zit is niet bekend, de politie hoopt daar achter te komen. In de folder wordt verwezen naar een Facebookpagina over een Engelse zaak waar een Roemeense vader de identiteit van een homo koppel openbaarde dat zijn kinderen wilde adopteren.

Bron: Blik op nieuws en RTL nieuws.

Dit bericht is gepost op 17 October, 2016 en 2186 keer gelezen.