The Flintstones komen op voor het homohuwelijk.The Flintstones gaan nu echt gay. In het laatste verhaal van de strip versie van de beroemde Amerikaanse animatieserie waarbij alle verhalen zich afspelen in het stenen tijdperk, gaat het over het homohuwelijk. Schrijver en tekenaar Mark Russel en Steve Pugh van DC Comic creƫerden met deze Flinstones episode een van de meest originele en belangrijkste comics van het jaar.

In het nieuwe Flintstones verhaal dat vorige week uit kwam gaat het zowel over het hetero als het homo huwelijk, en dit beide voor het eerst. Hoofdrol spelers Fred Flintstone gaat samen met zijn vrouwtje Wilma naar een resort waar gehuwde koppels in een soort praatgroep zitten. Al snel blijkt dat niet iedereen te vinden is voor een huwelijk, sterker nog, de meeste inwoners van Bedrock zijn vierkant tegen trouwen, zij zien liever dat mannen en vrouwen hun ding doen in de zogenaamde traditionele seksgrot, in plaats van elkaar eeuwige trouw te beloven.

Dit wordt op een komische wijze kracht bijgezet door uitspraken als: If we allow men and woman to marry, how long before they start marrying dinosaurs and street lamps? It's a slippery slope en natuurlijk: What about the children? - in Amerika (en de rest van de wereld) een veel gehoord argument tegen het homohuwelijk. Tijdens het tripje van Fred en Wilma probeert de huwelijksadviseur echter iedereen te overtuigen dat het huwelijk fantastisch is. Tenminste, totdat Adam en Steve ten tonele verschijnen en roepen dat zij in de echt verbonden willen worden. Daarbij zijn Fred en Wilma dan de enige die opkomen voor de twee mannen. Bijvoorbeeld wanneer tegenstanders van het homohuwelijk Fred aanvallen, die dan vervolgens aanhaalt, zonder Adam en Steve geen Adam en Eva, en dat de tribe niet zou hebben overleefd zonder de extra steun van de zogenaamde non breeders (man + man koppels) die voor de kinderen zorgen terwijl de andere gaan jagen. Hiermee verwijzend naar studies die stellen dat homo ooms belangrijk zijn voor het voortbestaan van de mens.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 October, 2016 en 1889 keer gelezen.Reageer op dit bericht: