Britse actrice eerste transgender BAFTA genomineerde ooit.De Britse actrice Annie Wallace, 51, schrijft geschiedenis als eerste genomineerde transgender actrice voor een BAFTA (British Academy of Film and Television Arts award).

De actrice is genomineerd voor de award van beste actrice. Wallace is bovendien de eerste transgender actrice met een transgender rol in een Britse soap (Hollyoaks), die rol speelt ze sinds oktober 2015. De BAFTA awards worden uitgereikt op 6 november in het Radisson Blu Hotel in Glasgow, het blijft afwachten of de actrice de award ook daadwerkelijk zal winnen. Doch is alleen al een nominatie ook erg belangrijk voor een acteur of actrice. Wallace liet op Twitter weten erg 'verrukt en overweldigd' te zijn met haar nominatie. In september van dit jaar won Wallace al de Celebrity of the Year award op de National Diversity Awards in Liverpool.

De Britse soap Hollyoaks toonde eerder al transgender personages. Eerder was er de Britse transgender journaliste en schrijfster die een rol als zichzelf speelde in de soap. En er was ook nog het transgender personage Blessing Chambers, gespeeld door de Britse actrice en model Modupe Adeyeye die zelf geen transgender is, maar eerder al wel enkele transgender rollen speelde, onder andere ook in de Britse soap EastEnders.

LEES OOK
8-JARIGE TRANS JONGEN SCHRIJFT GESCHIEDENIS IN MODERN FAMILY
24-JARIGE ACTRICE WON ALS 1ste TRANSGENDER OOIT EEN SPIRIT AWARD
PRIJS WINNENDE FILM OVER TRANS MEISJE TOONT DAT HET OOK ANDERS KAN + VIDEO
ACTEUR NOEMT TRANSGENDER ZOON ZIJN HELD

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 October, 2016 en 2054 keer gelezen.Reageer op dit bericht: