OUTtv Mediapersoonlijkheid 2016 bekend gemaakt.Naar aanleiding van Coming Out Dag (11 oktober) is Raf Van Puymbroeck (Mr. Gay Belgium 2016 en Mr. Gay Europe 2016) door de kijkers en fans van homozender OUTtv uitgeroepen tot mediapersoonlijkheid van het jaar. OUTtv hield een grote online poll waarbij de kijkers en fans konden stemmen op hun favoriet. De OUTtv Media Award is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die op een niet-conventionele en positieve wijze homoseksualiteit onder de aandacht heeft gebracht in de media. Raf Van Puymbroeck won dit jaar zowel de Mr. Gay Belgium als Mr. Gay Europe verkiezing, en zet zich in voor de acceptatie van holebi's in de sport.

Donderdagavond werd Raf Van Puymbroeck door OUTtv verrast tijdens zijn dansles en nam hij de OUTtv Media Award in ontvangst. "Ik had het eigenlijk niet verwacht. Totaal niet. Het betekent heel veel, want we doen erg ons best met de organisatie van Mr. Gay Belgium. De prijs is een bevestiging dat we goed bezig zijn en dat we moeten blijven doen wat we doen: de boodschap van liefde en acceptatie verspreiden, was de reactie van de winnaar.

De award is de zogenaamde roze Verdraagzaamheidspoes van de Belgische kunstenaar Hannes D'Haese. Het kunstwerk met de tekst It's okay to be gay is een concept van Patrick Declerck en geïnitieerd als protest tegen de anti-homowetgeving in Rusland. De Verdraagzaamheidspoes kwam in het nieuws toen vorig jaar een exemplaar naar de Russische president Poetin werd gestuurd. Ter herinnering aan dit protest draagt OUTtv haar award hieraan op. Het kunstwerk is geschonken door WM Gallery uit Antwerpen. Vorig jaar won Belgisch premier Charles Michel de OUTtv Media Award toen hij zich, in 2015 op de Algemene Vergadering van de VN in New York, openlijk uitsprak over de rechten van LHBT's. In 2014 ging de award naar Eurovisiesong festival winnares Conchita Wurst.

De uitreiking wordt op Coming Out Dag, dinsdag 11 oktober, om 18.00 uur, 20.00 uur, 21.20 uur en 22.15 uur uitgezonden op OUTtv. Donderdag 13 oktober wordt de reportage herhaald in OUTtv Update om 18.45 uur en 20.45 uur. OUTtv is de lifestylezender voor de gay- en open-minded en via Telenet in Vlaanderen te ontvangen in het Play- en Play More-pakket.

Bron: email aan holebi info van Jens Geerts OUTtv

Dit bericht is gepost op 10 October, 2016 en 1991 keer gelezen.Reageer op dit bericht: