1 op 3 holebi's en transgenders last van holebi- transfobie op vakantie.Uit nieuw onderzoek blijkt dat 1 op de 3 holebi & transgender toeristen homofobie of transfobie mee maakt op vakantie. De cijfers komen van LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transsexual) reizigers wereldwijd in opdracht van Virgin Holidays.

Uit het rapport blijkt dat 1 op 3 of 37% van de homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, een of meermaals te maken krijgt met holebi- of transfobie op vakantie. Daarbij werd 6% al eens slachtoffer van holebi- of transfobisch geweld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 63% van de holebi & transgenders aangeeft niet naar een land te willen reizen met zeer holebi- of transfobe wetten. Daarboven op zegt ook nog eens 23% dat ze hun gedrag aanpassen wanneer ze op vakantie zijn, waarbij bijvoorbeeld homo of lesbische koppels niet laten blijken dat ze een koppel of gehuwd zijn.

Verder blijkt dat ruim 80% van mening is dat de reisindustrie niet genoeg doet om holebi's en transgenders te informeren over lokale wetgevingen of de houding van de bevolking tegenover holebi's en transgenders. Tot slot blijkt ook dat er niet enkel holebi- of transfobie is in landen met anti holebi of transgender wetten. Virgin oprichter Sir Richard Branson zegt gechoqueerd te zijn door de cijfers. Branson zelf is al jaren een groot voorvechter van gelijke rechten voor holebi's en transgenders, en zet zich vaak in tegen holebi- en transfobie wereldwijd. Volgens Branson moeten reisorganisaties, vliegtuigmaatschappijen, handelen zoals Virgin dat doet. Opkomen voor iedereen, ongeacht hun seksuele geaardheid of gender identiteit. Om de simpele reden, dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, altijd en overal, en dus zeker ook op vakantie.
LEES OOK
ER ZIJN TEVEEL HOMO'S OP GRAN CANARIA

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 October, 2016 en 2563 keer gelezen.