Steeds meer jonge mensen komen uit de kast.
Steeds meer jonge mensen dan ooit tevoren komen uit de kast als homo, lesbisch of biseksueel. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Britse Office for National Statistics (ONS). En dit naar aanleiding van de komende Internationale Coming Out Day (11 oktober).

Volgens de nieuwste cijfers identificeerde 3,3% van de 16 tot 24 jarigen zich in 2015 als holebi. In 2014 was dat 2,8%. Dat is bijna het dubbele van het gemiddelde over alle leeftijdsgroepen, met 1,7% van de mensen te identificeren als LGB (Lesbian Gay Bisexual) over de algemene bevolking. Onder 65-plussers identificeert slechts 0,6% als LGB. De grootste stijging van de mensen die uit de kast komen bevinden zich onder de biseksuele, waarbij vooral jongeren zich eerder identificieren als biseksueel dan als homo of lesbisch. In een jaar tijd is het aantal jongeren dat zich nu identificeert als biseksueel gestegen van 1,3% naar 1,8%.

Uit de cijfers blijkt bovendien ook dat Londen de hoogste populatie holebi's telt van het gehele Verenigd Koninkrijk, met 2,6% van de inwoners die zich identificeren als homo lesbisch of biseksueel. Een woordvoerder van de holebi & transgender rechtenorganisatie Stonewall zegt dat het wel jammer is dat men geen rekening houdt met mensen die zich identificeren buiten de binaire van homo lesbisch of biseksueel of anders, omdat geweten is dat veel holebi's en transgenders, vooral jongeren, liever geen label op zichzelf kleven. Daarnaast hoopt Stonewall dat mensen die biseksueel zijn door deze cijfers makkelijker en sneller uit de kast zullen komen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 October, 2016 en 3040 keer gelezen.