401 marathons in 401 dagen in strijd tegen holebi & trans pesten op school.Een Britse homo zal binnen enkele dagen 401 marathons hebben gelopen in 401 dagen. Daarbij legde hij ruim 10,500 miles (18,250km) af. En dit alles om aandacht te vragen voor het pesten van kinderen op school omwille van hun seksuele geaardheid (homo, lesbisch of biseksueel zijn) of gender identiteit (transgender of interseksueel zijn).

Ben Smith, 34, begon zijn marathons op 1 september vorig jaar in Bristol. Op 5 oktober zal hij zijn laatste marathon lopen in Bristol. Hij heeft er dan 401 marathons op zitten in 401 dagen. Hij liep over slechte wegen, bergen, trotseerde ijsstormen en gevaarlijke valleien, om zijn doel te bereiken: aandacht vragen voor jonge mensen die gepest worden omdat ze holebi of transgender zijn. Tijdens zijn marathons zamelde Smith geld in voor de holebi & transgender rechten organisaties Stonewall en Kidscape. Dat zijn doel succesvol was bewijst het feit dat hij een kwart miljoen dollar ophaalde.

Smith kwam op de idee omdat hij als kind zelf gepest werd op school omdat hij homo is. Ten gevolge van die pesterijen deed hij destijds twee keer een zelfmoord poging. Hij kreeg ook een mini hartaanval toen hij 29 was, een gevolg van de stress die hij jarenlang opkropte door zwaar te worden gepest op school. Omdat Smith weet dat er ook vandaag de dag nog steeds veel kinderen op school worden gepest, enkel en alleen om wie ze zijn, begon hij zijn marathon tocht om aandacht te vragen voor het probleem.

Op 5 oktober zal Smith zijn laatste marathon lopen van zijn 401 Challenge. Toch is zijn strijd dan nog niet voorbij, want nadat hij is uitgerust gaat hij nog een netwerk uitbouwen voor scholen die zich willen inzetten in de strijd tegen pesterijen van holebi & transgender jongeren. Zeer nodig want eind vorig jaar bleek nog uit Brits onderzoek dat meer dan de helft van de Britse holebi & transgender jongeren op school worden gepest. Maar eerst gaat hij even genieten van het samen zijn met zijn vriend waarmee hij gaat samenwonen. Meer info over de marathons, over Smith, inclusief meer info over Stonewall en Kidscape ==> Klik hier

LEES OOK
MINDER GEPEST EN HOLEBI & TRANSFOBIE OP SCHOLEN MET EEN GSA
STUDIE IN 19 EUROPESE LANDEN - NOG VEEL HOLEBI & TRANSFOBIE OP SCHOLEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 October, 2016 en 1985 keer gelezen.