Multi-biljoen dollar investeerders willen einde anti holebi & transgender wet.


Amerikaanse Multi-biljoen dollar investeerders laten in een open brief aan de Republikeinse gouverneur en politici van de staat Noord-Carolina weten, dat ze de haat en discriminerende HB2 wet dringend moeten schrappen. De wet verbiedt steden wetten aan te nemen die holebi's en transgenders beschermen tegen discriminatie en verbied transgender personen gebruik te maken van openbare toiletten behorende bij hun "nieuwe" gender.

De openbrief is afkomstig van investeerders en zakenlui en sluit aan bij de eerdere protesten vanuit de bedrijfswereld tegen de HB2 wet. In de open brief staat onder andere dat de wet investeerders afschrikt waardoor er miljoenen dollars en duizenden jobs verloren gaan. Verder stelt men dat bedrijven het erg moeilijk hebben sinds de wet begin dit jaar is ingevoerd. Omdat elk bedrijf al jaren zijn eigen non discriminatie beleid heeft op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit ter bescherming van de werknemers met daarboven op gelijke rechten aan die van heteroseksuele werknemers. Ook wijst men op het feit dat het al meermaals is bewezen dat bedrijven met een non discriminatie beleid beter scoren dan andere bedrijven, en werknemers gelukkiger zijn waardoor ze beter presteren wat uiteindelijk ook het bedrijf ten goede komt.

De HB2 wet zal op termijn nog meer jobs kosten dan nu al het geval is waarschuwt men de politiekers in de open brief. Want investeerders trekken zich massaal terug. Zo liet eerder PayPal weten zijn plannen om in de staat uit te breiden op te heffen. Ook verliest de staat vele miljoenen door de annulatie van grote evenementen, zoals sportwedstrijden, concerten enz.. De HB2 wet werd begin dit jaar ingevoerd in de staat met dank aan de Republikeinse politici en gouverneur. Ook in enkele andere staten werden gelijkaardige wetten ingevoerd. In totaal waren er vijf staten met een gelijkaardige wet, ondertussen zijn dat er nog drie. Twee andere staten verwierpen onder protest hun wet.
LEES OOK
GROTE AMERIKAANSE BEDRIJVEN PROTESTEREN TEGEN ANTI HOLEBI & TRANS WET

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 September, 2016 en 1897 keer gelezen.Reageer op dit bericht: