Politie arresteerde honderden holebi's en transgenders (Oeganda)In Oeganda blijkt de overheid zeer wispelturig over het zich openlijk verenigen van holebi's en transgenders. In mei van dit jaar kon er voor het eerst een Pride evenement doorgaan zonder tussen komst van de politie. Maar afgelopen weekend werd de Oegandese Pride nog voor hij van start kon gaan, door tussenkomst van de politie, die overging tot verschillende arrestaties afgebroken.

De Oegandese Pride optocht zou doorgaan in Entebbe nabij het Victoriameer in Zuid Oeganda. Bussen die aankwamen werden meteen door een politie escort weggeleid. holebi's transgenders en sympathisanten die al aanwezig waren werden brutaal gearresteerd en naar een politiebureau in Kampala gebracht. Volgens een aanwezige journalisten waren de mensen erg bang maar ook ontdaan door het optreden van de politie. Tussen de 150 en 200 mensen werden opgepakt en afgevoerd.

Homoseksualiteit is strafbaar in Oeganda. Maar pas sinds 2014 riskeert men een levenslange celstraf. Ondanks wereldwijde protesten hier tegen, voerde president Museveni enkele weken later een wet in die niet-gouvernementele organisaties verbied op te komen voor holebi's en transgenders. Museveni is een van de meest homofobe leiders van een Afrikaans land. Opmerkelijk was het feit dat in mei van dit jaar een Pride evenement naar aanleiding van de Internationale dag tegen homofobie wel kon en mocht doorgaan.
LEES OOK
VOOR HET EERST ONGESTOORDE BIJEENKOMST VAN HOLEBI'S & TRANSGENDERS IN AFRIKAANS LAND

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 September, 2016 en 1976 keer gelezen.