Noord Ierse bevolking wil homohuwelijk.Meer dan 20.000 mensen ondertekenden een petitie om het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes in Noord-Ierland. Want na een jarenlange strijd, en ondanks het feit dat uit verschillende polls blijkt, dat een ruime meerderheid (70%) van de Noord Ieren voorstander is van het homohuwelijk, blijven politici weigeren het huwelijk open te stellen voor homo en lesbische koppels. Hiermee is Noord Ierland nog steeds het enige land in het Verenigd Koninkrijk zonder homohuwelijk.

De petitie, georganiseerd door de Belfast holebi & transgender nieuws groep The Gay Say, werd na een demonstratie voor het homohuwelijk afgegeven aan Noord Ierse politici. Het protest is vooral gericht tegen de DUP partij (Democratische Unionistische Partij) die vierkant tegen het homohuwelijk zijn. Vorig jaar stemde de Noord-Ierse Assemblee met 53 tegen 51 stemmen in het voordeel van het homohuwelijk. Maar de DUP gebruikte het vredesproces bevoegdheden en macht, om het democratisch proces te herroepen en voor de vijfde keer te laten blokkeren.

De DUP belooft nog steeds enkel op te komen voor de traditionele familie en huwelijk. Maar ondertussen blijkt dat zelfs een meerderheid van de DUP kiezers voorstander is van het homohuwelijk. Activisten claimen dan ook dat de partij zijn rug keert naar de eigen kiezers. De Britse homo activist Peter Tatchell, die nauw betrokken is bij de petitie voor het homohuwelijk, zegt dat de DUP, door de wens van de meerderheid te weigeren, ingaat tegen de principes van een democratie.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2016

Dit bericht is gepost op 21 September, 2016 en 2015 keer gelezen.Reageer op dit bericht: