Discriminatie zorgt voor meer armoede onder holebi's en transgenders.Uit twee nieuwe Amerikaanse onderzoeksrapporten blijkt dat de economische barrières voor homo's lesbiennes biseksuelen transgenders en interseksuelen veel hoger ligt in vergelijk met heteroseksuelen. Deze barrière zorgt voor meer armoede, lagere lonen, economische onzekerheid en meer discriminatie op de arbeidsmarkt van holebi's transgenders en interseksuelen.

Volgens het rapport opgesteld door het Center for American Progress, werd 35% ontslagen, niet aangeworven of gepasseerd voor een promotie als gevolg van hun seksuele geaardheid. Bij transgenders is dit aantal zelfs 47%. Dit alles is het resultaat van het feit dat Republikeinen al jaren een wet tegen houden die holebi's en transgenders moet beschermen op de werkvloer. In de meeste staten is het nog steeds legaal om een werknemer enkel en alleen op basis van seksuele geaardheid of gender identiteit te ontslaan. Enkel mensen die voor de overheid werken zijn beschermd, met dank aan een speciale order van president Obama uit 2014.

Uit het tweede rapport opgesteld door het Williams Instituut blijkt dat werkloosheid of het werken aan slechts een minimum loon, onder holebi's en transgenders voor meer armoede zorgt. Daarbij valt het ook op dat homo en lesbische koppels al dan niet gehuwd, vaker in armoede leven in vergelijk met heteroseksuele koppels. De onderzoekers van het Williams Instituut zeggen dat er al jaren de stereotype gedachte onder de heteroseksuele bevolking leeft, dat holebi's rijker zijn dan hetero's. Terwijl in werkelijkheid, eerder al uit tal van onderzoeken bleek, dat holebi's en transgenders juist vaker in armoede leven in vergelijk met heteroseksuelen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 September, 2016 en 2511 keer gelezen.