Een van meest belangrijkste Amerikaanse hedendaagse (homo) theaterauteurs overleden.De Amerikaanse theaterauteur Edward Albee is vrijdag op 88-jarige leeftijd overleden. Hij was één van de belangrijkste hedendaagse theaterauteurs en is bekend van onder meer "The American dream" en "Who's afraid of Virginia Woolf". Albee woonde in Montauk, New York. Zijn assistent verklaarde aan de Times dat hij thuis gestorven is na een korte ziekte.

Albee won drie keer de Pultzir-prijs en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Amerikaanse toneelschrijvers. Hij werd destijds toen hij amper twee weken oud was geadopteerd door Reed A. Albee, de vermogende zoon van vaudeville magnaat Edward Franklin Albee II en diens vrouw. Omdat hij nooit echt een band voelde met zijn adoptieve ouders verliet hij al in zijn tienerjaren het huis. Pas later bekende hij dat zijn adoptie ouders hem aan de deur hadden gezet omdat hij de theater wereld in wilde.

De beroemde theaterauteur was openlijk homo maar wilde niet bekend staan als 'die homo schrijver'. In 2011 zei hij daarover: "Een schrijver die homo of lesbisch is moet in staat zijn om zichzelf te overstijgen. Ik ben geen homo schrijver, ik ben een schrijver die toevallig homo is." Zijn levenspartner Jonathan Thomas, een beeldhouwer, overleed in 2005 ten gevolge van kanker.

LEES OOK
47-JARIGE AMERIKAANSE ACTRICE OVERLEDEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 September, 2016 en 2139 keer gelezen.Reageer op dit bericht: