1ste vrouw bij gevaarlijkste eenheid van het leger is transgender.
De eerste vrouwelijke Britse soldaat aan het front bij de Ground Close Combat unit battalions, die wordt beschouwd de gevaarlijkste eenheid van het leger, is transgender. Sinds 2000 mogen holebi's en transgenders openlijk dienen in het Britse leger en sinds juli van dit jaar mogen vrouwen mee strijden bij de gevaarlijkste eenheden.

Daarmee schrijft Chloe Allen, 24, en transgender vrouw geschiedenis. Ze dient sinds 2012 als lid van het 1ste battalion the Scots Guards. Allen begon pas vorige maand aan haar transitie met een hormoon therapie. Tot nu toe kwam er nog geen enkele negatieve reactie, ook haar oversten steunen haar volledig.

Generaal commandant Sir James Everard zegt trots te zijn de eerste vrouwelijke soldaat bij de combat eenheid te mogen verwelkomen: "Hiermee toont het Britse leger zich een inclusieve organisatie waar iedereen welkom is en kan dienen. De eerste van iets zijn vraagt moed, en ik ben dan ook erg trots op Allen die een trendsetter is. Ik wens haar dan ook veel succes."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 September, 2016 en 2638 keer gelezen.Reageer op dit bericht: