Opnieuw draagmoederschapsbeurs voor homo's in Brussel (24 & 25 Sept) + oproep wettelijk kader gevraagd.


Regelmatige bezoekers(sters) van de holebi info kalender zullen het al gezien hebben. Op 24 en 25 september gaat er opnieuw in Brussel een conferentie en beurs door rond draagmoederschap voor homo's met kinderwens. Een organisatie van Men Having Babies uit de Verenigde Staten. Vorig jaar zorgde de conferentie voor veel opschudding.

Op de conferentie zullen opnieuw ook tal van organisaties aanwezig zijn. Zoals het Brusselse Homoparentalités VZW. Deze organisatie heeft gelijkaardige doelstellingen aan die van Men Having Babies (info, raad en steun geven aan homo's met kinderwens). Maar Homoparentalités staat minder achter de manier waarop het evenement plaatsvindt. De organisatie is er naar eigen zeggen zelf niet op uit om draagmoederschap te promoten. De vereniging wenst meer een lokaal, legaal en realistisch alternatief voor commercieel draagmoederschap.

VZW Homoparentalités wenst dat de Belgische autoriteiten erkenning en subsidies zouden verlenen aan non-profit organisaties die een kader en steun geven aan de betrokkenen bij een kinderwens. Deze organisaties zouden nauw samenwerken met de interdisciplinaire comités van de erkende centra voor medisch begeleide voortplanting, die zonder specifiek wettelijk kader soms al meer dan twintig jaar gebruik maken van draagmoederschap.

Het huidige wettelijke kader in ons landje leidt tot een onduidelijke situatie, waardoor betrokken partijen geneigd zijn potentieel gevaarlijke stappen te ondernemen. Daarom roept Homoparentalités onze overheid dan ook op tot een wetgeving die toegang tot draagmoederschap (voor homo's) realistisch en waardig maakt. Waarbij men denkt aan de rechten en veiligheid van alle betrokken partijen. Daarbij is de organisatie van mening dat de draagmoeder geheel vrij moet kunnen beslissen, de wensouders binnen een helder kader moeten kunnen handelen, en het belang van de geboren of ongeboren kind(eren) steeds voorrang krijgt. De organisatie zal op het evenement Belgische bezoekers in lichten over de momenteel bestaande wegen, om als man homo ouder te worden in ons land, gaande van adoptie, co-ouderschap, draagmoederschap, onthaalgezinnen enz...
NUTTIGE LINKS
- Website organisatie Men Having Babies ==> Klik hier
- Website organisatie Belg Homoparentalite ==> Klik hier
- Facebook Belg organisatie voor holebi met kinderen of kinderwens ==> Klik hier
- Info over homo & lesbi ouderschap in Belgie ==> Klik hier

Bron: gaylive - en holebi info eigen berichtgeving (o.a nuttige links) - 2016

Dit bericht is gepost op 15 September, 2016 en 2047 keer gelezen.Reageer op dit bericht: