Chinese lesbische studente vervolgt overheid voor omschrijving holebi's in leerboeken.Een 21-jarige lesbische Chinese studente daagt het Ministerie van Onderwijs voor de rechter, omdat er in tekstboeken op haar universiteit geschreven staat dat homoseksualiteit een mentale stoornis is die kan worden behandeld met elektroshock therapie.

Qiu Bai, student aan de universiteit van de Zuidelijke Guangdong provincie daagt het Ministerie van Onderwijs voor de rechter. Ze pikt het niet dat ondanks het feit dat de Chinese Psychiatric Association in 2001 homoseksualiteit uit de lijst der mentale ziekte haalde, haar universiteit een handboek hanteert uit 2013 waarin staat te lezen: "Homoseksualiteit is een seksuele en psychologische stoornis die behoort tot de groepen waarbij er seksuele aantrekkingskracht is tot abnormale objecten zoals bestialiteit, necrofilie en pedofilie." Bovendien is dit slechts een voorbeeld van de vele universiteitsboeken met gelijkaardige beschrijving van homoseksualiteit.

Bai zegt dat toen ze met de teksten geconfronteerd werd ze walgde en ook bang werd, want Bai is zelf lesbisch. "Homo's en lesbiennes staan al onder grote druk in dit land, en het stigma en de leugens in leerboeken zorgen voor onmiddellijke schade dat is al bewezen. Het Ministerie van Onderwijs heeft de plicht er voor te zorgen dat alle studenten zich veilig voelen op school. En dat leerboeken juiste informatie leveren aan studenten." Een rechtbank uit Beijing zal nog deze week haar zaak aanhoren.
LEES OOK
SPAANSE HOLEBI'S STARTEN RECHTSZAAK TEGEN WORDT HETERO THERAPIE (2016)
8ste STAAT & 4de STAD IN DE VS DIE WORDT HETERO THERAPIE VERBIEDEN (2016)
CHINA VIDEO TOONT ELEKTROSHOCK THERAPIE OM HOMO'S TE GENEZEN (2015)
AUSTRALIE ELEKTROSHOCKS & SEKSUEEL MISBRUIK OM HOMO TIENER TE GENEZEN (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 September, 2016 en 2007 keer gelezen.