Maak kennis met twee moedige Russische homo's.Twee Russische mannen: Bulat Barantayev en Aleksei Korolyov. Beide politicus en beide openlijk homo in een land waar je als homo lesbienne biseksueel of transgender nooit echt veilig bent. Beide mannen schrijven geschiedenis als eerste openlijke homo politici die strijden om een zitje in het Russische parlement.

Zowel Barantayev als Korolyov zijn politici binnen de Socially Liberal Parnas Coalition Party. Barantayev in de stad Novosibirsk, Korolyov in de stad Krasnodar. Barantayev is de moedigste van de twee omdat hij ook president Poetin openlijk beschuldigd van corruptie en het aanzetten tot haat tegenover holebi's en transgenders. Hij wil vooral dat zowel de overheid als de bevolking stopt met holebi's en transgenders te beschouwen als gevaarlijke criminelen, en dat men vanuit de overheid de focus verlegt op de echte problemen zoals de economische en politieke situatie en problemen in het land. Beide politici willen ook een stem zijn voor Russische holebi's en transgenders die sinds de invoering van de gay 'propaganda' wet dagelijks in angst leven.

Dat hun strijd een moedige maar vooral gevaarlijke strijd is ondervond Barantayev al meerdere keren. Hij werd al enkele keren zwaar in elkaar geslagen door homofoben, waarbij een keer zelfs nadat hij bij de burgemeester in zijn stad moest komen om zich te verantwoorden voor het organiseren van een holebi evenement, daarbij werd hij buiten opgewacht door een bende homofoben en zwaar in elkaar geslagen. Maar Barantayev is naar eigen zeggen niet bang en geeft zijn strijd niet op. De verkiezingen voor de Duma gaan door op 28 september. Of een van beide mannen het zal halen is afwachten.

LEES OOK
NEONAZI VERMOORDE RUSSISCHE HOMO JOURNALIST
OPNIEUW HOMO VEROORDEELT ONDER GAY PROPAGANDA WET IN RUSLAND

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 September, 2016 en 2019 keer gelezen.