47-jarige Amerikaanse actrice overleden - UPDATE 13/09De Amerikaanse actrice cabaretière muzikante en activiste Alexis Arquette is zondag 11 september op de leeftijd van 47 jaar overleden. Arquette was sinds haar transitie in 2007 één van de meest bekendste en eerste succesvolste Amerikaanse transgender actrices. Er werd geen doodsoorzaak bekend gemaakt. Het nieuws werd bekend gemaakt door broer en acteur Richmond Arquette die liet weten dat Alexis stierf in aanwezigheid van al haar geliefden met de song 'Starman' van David Bowie op de achtergrond.

Arquette werd geboren als Robert. Haar moeder is een Joodse actrice, leerkracht acteren en therapeute. Haar vader acteur en een ex katholiek die zich later bekeerde tot de Islam. Haar achtergrond is Russisch en Pools. Ze heeft twee zussen: actrices Rosanna en Patrica en twee broers acteurs: Richmond en David. Op de leeftijd van 19 jaar speelde ze de rol van travestiet in de verfilming van de controversiële roman Last Exit naar Brooklyn.

In 2007 kwam haar documentaire uit rond haar transitie van man naar vrouw genaamd: Alexis Arquette: She’s My Brother. Verder schitterde ze in meer dan 50 films (zowel als man als vrouw) waarvan Blended in 2014 de laatste was. De bekendste films waarin ze speelde zijn: Of Mice and Men, Pulp Fiction, The Wedding Singer en Killer Drag Queens on Dope. Daarnaast was ze ook nog te zien in ruim 15 televisieseries waaronder onder andere: Roseanne, Californication, Friends en Xena Warrior Princess.
UPDATE 13/09
Vandaag werd bekend gemaakt dat Alexis overleden is ten gevolge van een aan Aids gerelateerde ziekte.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 September, 2016 en 3085 keer gelezen.Reageer op dit bericht: