Poolse journalist en vriend krijgen doodsbedreigingen na coming out video.De Poolse Tv-presentator en journalist Jakub Hajduk en zijn partner David maakte recent een coming out video tijdens hun drie dagen verblijf aan de Baltic Sea (Oostzee = randzee van de Atlantische Oceaan). Maar sinds hun video viraal ging krijgen ze allebei doodsbedreigingen.

Het koppel dat zeven jaar samen is maakte een lipsync-video die ze in eerste instantie enkel wilde delen met vrienden en familie, om te tonen dat ze elkaar graag zien, en tevens als coming out voor degene die nog niet op de hoogte waren van het feit dat de twee al jarenlang een koppel zijn. Maar al snel ging de video viraal en werd hij door duizenden gedeeld. Ook de buitenlandse media schonk aandacht aan de video die werd bestempeld als een liefdevolle maar ook schattige coming out video.

Maar ondanks het feit dat het koppel overwegend positieve reacties kreeg, waren er ook duizenden negatieve reacties. Een iemand zei dat de mannen naar de gaskamer moeten, Een ander zei dat ze zichzelf van het leven moeten beroven. Tal van doodsbedreigingen kregen de mannen in hun privé Facebook box. Journalist en Tv-presentator Jakub Hajduk benadrukt dat er geen enkele negatieve reactie kwam vanuit de Poolse media of showbizz wereld. De 90% negatieve boodschappen, inclusief de doodsbedreigingen kwamen vanuit Polen, 10% kwam vanuit de rest van de wereld.

Volgens Hajduk tonen de vele haatberichten en zelfs doodsbedreigingen aan dat de meeste Polen nog zeer homofobisch zijn. In eerste instantie wilde de mannen na de vele negatieve berichten hun video verwijderen. Maar na rijp beraad besloten ze dat toch niet te doen. Omdat ze niet willen toegeven aan de homofobe haters. Maar ook omdat uiteindelijk de meeste reacties positief waren en de mannen met hun video Poolse holebi's een hart onder de riem willen steken, in een land waar uit de kast komen niet vanzelfsprekend is. Onder de vele positieve berichten ook tal van berichten van jonge Poolse homo's en lesbiennes die worstelen met het uit de kast komen tegenover hun overwegend homofobe familie. Bekijk hieronder de video:holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 September, 2016 en 2579 keer gelezen.Reageer op dit bericht: