Ouderlijke aanvaarding erg belangrijk voor holebi's & transgenders.Al meermaals werd in verschillende onderzoeken aangetoond dat holebi en transgender jongeren vaker met zelfmoordgedachten rond lopen, en ook vaker een zelfmoordpoging doen in vergelijk met heteroseksuele jongeren. Een nieuw onderzoek toont aan dat de steun en aanvaarding van de familie (in het bijzonder de ouders of opvoeders) en vrienden zeer belangrijk is.

Jongeren die homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn, lopen een hoger risico om met zelfmoordgedachten rond te lopen dan hun leeftijdsgenoten. Onderzoek toont aan dat steun en aanvaarding van de familie en vrienden dit risico sterk doet afnemen. Dit blijkt uit een nieuwe Amerikaans onderzoek. Jonge homo's lesbiennes biseksuelen en transgenders ervaren meer discriminatie en worden vaker slachtoffer van pesterijen op school, daarom is de steun en vooral de aanvaarding van familie cruciaal in de preventie van zelfmoord bij holebi en transgender jongeren.

Volgens de cijfers in de studie ondernam 26 tot 37% van de holebi jongeren een poging tot zelfdoding in de laatste 12 maanden, drie tot vier keer vaker dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten (8%). In het geval van jonge transgenders geeft 45% aan dat ze zelfdoding al hebben overwogen. De cijfers en het onderzoek zijn mede bekend gemaakt naar aanleiding van het feit dat 10 september Werelddag Suïcidepreventie is.

Een onderzoeker zegt: "Als de minderhedenstatus van een jongere raciaal, etnisch of religieus is, worden twijfels daarover sneller gedeeld met de ouders. Ze vormen een buffer om de discriminatie en het stigma daarover op te vangen. De minderhedenstatus als gevolg van een andere seksuele geaardheid wordt op jonge leeftijd zelden gedeeld met de familie en zelfs verstopt voor hen. Dit resulteert in het zich vaker onaanvaard voelen van de holebi of transgender jongere. Het onderzoek werd gedaan door de Simmons School of Social Work, het kinderziekenhuis Boston en de Harvard Medical School.
EXTRA
- Zelfmoord gedachten? Vragen over zelfmoord? - Bel - Chat - Mail ===> Klik hier
- Gepest op school? (Facebook) ==> Klik hier
- Gepest op school? (website) ==> Klik hier
- Alles wat je wil weten over holebi & trans ==> Klik hier

LEES OOK
SCHOKKENDE RESULTATEN ONDERZOEK ONDER HOLEBI JONGEREN

Bron: ipsnews.be

Dit bericht is gepost op 10 September, 2016 en 2490 keer gelezen.