Verdedigers van holebi & transgender rechten zijn strafbaar.De vice-minister van Volksgezondheid, Gemeenschaps Ontwikkeling en Gender, Hamisi Kigwangala, van Tanzania liet weten dat alle binnen- en buitenlandse NGO's (niet-gouvernementele organisaties), die holebi & transgender rechten 'promoten' strafbaar zijn.

Minister Hamisi Kigwangala zei in een persverklaring dat de Tanzaniaanse overheid altijd de traditionele waarden zal beschermen en ging daarbij nog veel verder. "Ik kan de aanwezigheid van homoseksuelen en transseksuelen niet ontkennen in dit land, en daarbij het feit dat ze de verspreiders zijn van Aids. Daarom moeten we de traditionele relaties beschermen, en daarbij kan er geen sprake zijn van iets tussenin of iets anders. Tanzania staat niet toe dat activisten campagnes voeren ter 'promotie' van homoseksualiteit. Elke poging om deze onnatuurlijke staat te verdedigen is illegaal en strafbaar".

Homoseksualiteit is strafbaar in het Oost Afrikaanse land, mannen riskeren een celstraf tot 30 jaar. Lesbische seks staat niet vermeld in de strafwet. (Dit is ook in sommige andere landen waar homoseksualiteit strafbaar is, al zijn er sinds enkele jaren steeds meer landen die ook lesbische seks strafbaar maken). Tanzania is een van de Afrikaanse landen die er hardnekkig voor kiezen om de andere kant te blijven opgaan. De afgelopen twee jaar kwamen er steeds meer Afrikaanse landen bij waar men homoseksualiteit uit de strafwet haalde. Op dit moment zijn er 20 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit niet langer strafbaar is. Tanzania is daar niet bij en dat zal de komende jaren zo blijven.
LEES OOK
VOOR HET EERST ONGESTOORDE HOLEBI & TRANS BIJEENKOMST IN AFRIKAANS LAND

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 September, 2016 en 2138 keer gelezen.Reageer op dit bericht: