Asteroide vernoemd naar Freddie Mercury.Zanger Freddie Mercury (05/09/46 - 24/11/91) schittert vanaf nu aan de hemel. Want het Minor Planet Centre van de Internationale Astronomische Unie heeft zopas een asteroïde vernoemd naar de legendarische zanger. De asteroïde heet voluit 17473 Freddiemercury en dit naar aanleiding van het feit dat Freddie dit jaar 70 zou zijn geworden.

Vorige week kon je bij holebi info al lezen dat de vroegere woning van de Queen frontman zanger cultureel erfgoed is geworden. En toen hij destijds de hit Don't Stop Me Now zong, met daarin de tekst: "Through the sky like a shooting star', kon hij niet vermoeden dat dit ooit werkelijkheid zou worden, en dat zijn naam verbonden zou worden aan een asteroïde. Deze asteroïde 17473 werd trouwens ontdekt in 1991, het sterfte jaar van Mercury. En nu, de asteroïde Freddiemercury: in memory of a legend is born.

Mercury overleed 25 jaar geleden ten gevolge van een longontsteking gerelateerd aan aids. Pas Op 23 november 1991, een dag voor zijn overlijden, maakte Mercury officieel wereldwijd bekend dat hij leed aan aids. Dat deed hij door middel van een kort persbericht gemaakt op zijn sterfbed. In de laatste maanden van zijn leven voltooide hij met super grote wilskracht enkele nummers voor het laatste Queen album: 'Made In Heaven'. Deze cd kwam vier jaar na zijn overlijden uit (november 1995).
LEES OOK
VROEGERE WONING VAN FREDDIE MERCURY CULTUREEL ERFGOED


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2016

Dit bericht is gepost op 06 September, 2016 en 2210 keer gelezen.Reageer op dit bericht: