Eerste homo bisschop, tegen zijn zin, uit de kast.De Anglicaanse Bisschop Nicholas Chamberlain uit het Engelse stadje Grantham is zopas in een interview uit de homo kast gekomen. Hij bekende dat hij al een lange tijd een celibataire relatie heeft met een man. Homoseksuele Anglicaanse geestelijken mogen geen seks hebben en niet trouwen. Voor heteroseksuele geestelijken gelden deze regels niet.

Chamberlain kwam naar eigen zeggen uit de kast omdat een Britse zondagskrant zonder zijn toestemming een verhaal over zijn relatie dreigde te publiceren. In het interview zegt de Anglicaanse bisschop dat hij nooit van plan was om uit de kast te komen maar dat hij nu niet anders kon. Toch was zijn homoseksuele geaardheid binnen de Church of England geen geheim. Aartsbisschop Welby van Canterbury, de hoogste geestelijke binnen de Kerk van Engeland, was al lang op de hoogte van de geaardheid van Chamberlain. In het interview zegt hij daarover dat de geaardheid van Chamberlain geen belemmering vormt voor zijn functioneren, omdat hij de regels van de Anglicaanse Kerk over homoseksualiteit naleeft. Deze regels stellen dat homo geestelijken geen seks mogen hebben en ook niet mogen trouwen. Heteroseksuele geestelijken mogen dat wel.

Recent kon je bij holebi info nog lezen dat 12 Anglicaanse priesters in de media lieten weten, dat ze bekend willen maken dat ze tegen de regels van de kerk in toch gehuwd zijn met een partner van hetzelfde geslacht. Eerder werden er al homo Anglicaanse geestelijken uit hun functie gezet omdat ze toegaven te zijn gehuwd met een man. In een laatste zaak uit 2014 oordeelde een rechter dat het ontslag van zo'n priester discriminatie is om het simpele feit dat hetero geestelijken wel mogen trouwen. De Church of England is al lang verdeeld over de 'kwestie' homoseksualiteit. In sommige plaatselijke kerken staat men ceremoniƫle kerkelijke huwelijken van leken toe. Algemeen geldt er een verbod.
LEES OOK
12 HOMO PRIESTERS IN HET GEHEIM GEHUWDholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 September, 2016 en 2284 keer gelezen.