Waarom ook Colombiaanse holebi's & transgenders blij zijn met het vredesakkoord.
Meer dan 100 holebi & transgender organisaties in Colombia juichen het omstreden vredesakkoord tussen de Colombiaanse regering en de FARC toe.

Vorige week werd na 52 jaar burgeroorlog tussen de Colombiaanse regering en de FARC rebellen een vredesakkoord afgesloten. Dat is ook goed nieuws voor holebi's & transgenders in het land, die eveneens, net als vele andere mensen, regelmatig het slachtoffer waren van de oorlog. Want het vredesakkoord erkent ook specifiek de impact die de oorlog had op homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksuelen, die vaak het slachtoffer waren van de rebellen.

Ondanks het feit dat het akkoord controversieel is, omdat FARC leden niet zullen worden gestraft voor hun daden (waaronder vele moorden), zijn de vele holebi & transgender organisaties in het land, net als vele andere mensen toch erg blij met het akkoord. Men kijkt nu vol verwachting uit naar het referendum over het vredesakkoord dat volgt op 2 oktober. Colombia heeft al vele jaren tal van gelijke rechten wetten voor holebi's en transgenders, met beschermende wetten sinds 1999 en volgende jaren, adoptie rechten sinds 2012, het homohuwelijk sinds 2015, het legaal aanpassen van de gender sinds 2014 enz..

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 August, 2016 en 2300 keer gelezen.