Hele wijk hangt Regenboogvlag uit in support met lesbisch koppel na homofobie.In Natick, Massachusetts is een hele buurt opgekomen voor zijn lesbische buren. Meer dan 40 woningen lieten een Regenboogvlag wapperen om te tonen dat het koppel geliefd is in de wijk.

Reden van de buren actie is het feit dat Cari en Laurie Ryding slachtoffer werden van homofoben, die eerst hun Regenboogvlag stalen, die het koppel eerder ophing als steun voor de nabestaanden van de 49 dodelijke slachtoffers van de schietpartij in de homoclub Pulse in Orlando. Daarnaast werd ook het huis en de voortuin van het lesbische koppel bekogelt met eieren.

Het koppel was aangedaan door de feiten vooral omdat dit nooit eerder gebeurde en de dames een goede verstandhouding hebben met de buren. En plots bleek zelfs met de hele straat. Wat Cari en Lauri totaal niet hadden verwachten was dat er spontaan een buren actie werd gestart waarbij meer dan 40 heteroseksuele gezinnen een Regenboogvlag aan hun woning hingen. Een buurtbewoner zei: "we wilden meteen allemaal een vlag, ze kunnen toch niet al onze vlaggen stelen? Bovendien hebben we nog nooit zo iets mee gemaakt in onze kleine rustige wijk. We zijn dan ook erg geschokt door de feiten. Cari en Lauri zijn een koppel als vele anderen en doen niemand kwaad. Cari en Lauri waren erg ontroerd door alle steun.

De meer dan 40 Regenboogvlaggen werden gratis geleverd door de organisatie het Rainbow Peace Flag Project dat al langer gratis Regenboogvlaggen uitdeelt in de staat Massachusetts, die trouwens al jaren bekend staat als een van de meest holebi vriendelijke staten van de VS. In 2004 was Massachusetts de eerste Amerikaanse staat die het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes, een jaar later kwam er adoptie recht. En al veel eerder had de staat tal van wetten die holebi's en transgenders beschermen tegen discriminatie.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 August, 2016 en 2140 keer gelezen.