83-jarige uitbater oudste homocafe van Antwerpen brutaal overvallen door bekende klanten.


Gisteren konden holebi info Facebook fans al lezen dat de uitbater van het oudste homocafé in Antwerpen zondag het slachtoffer werd van een brutale diefstal. Vandaag komt ook de "gewone" media met het nieuws. Dit bericht (opnieuw) vooral voor mensen die niet op Facebook zitten en voor al wie het bericht gisteren gemist heeft of nog eens wil herlezen:

De 83-jarige Armand Everaert uitbater van homocafé The Strange in de Damburggestraat, dat al ruim 61 jaar bestaat, werd zondagavond slachtoffer van een diefstal. Daarbij kreeg hij ook enkele rake klappen van twee klanten die daarna aan de haal gingen met zijn portefeuille en de inhoud van de kassa.

Armand nam 30 jaar geleden de zaak over. In al die jaren kreeg hij al enkele keren te maken met overvallers maar nog nooit werd er geweld gebruikt. In 2012 kon hij een overvaller weg jagen door in diens hand te bijten. En eerder had hij ook al wel eens, net zoals in elk ander café lastige klanten, maar nooit eerder liep het zo uit de hand als afgelopen zondag. Het was rond 19:30 uur toen twee klanten het café binnenkwamen en een cola bestelden. "Toen ze moesten betalen bleek dat blijkbaar geen van de twee geld bij had", vertelt Armand, nog een beetje vermoeid van wat hem is overkomen. "Ze zouden een vriend opbellen die het geld zou brengen, maar dat gebeurde uiteraard niet."

Plots kregen de twee klanten zogezegd ruzie met elkaar en al even plotseling keerden ze zich tegen Armand. Hij moest enkele rake klappen incasseren en belandde op de grond. Daar kreeg hij nog enkele klappen. "Het was natuurlijk allemaal opgezet spel van die twee mannen", zucht Armand. "Dat besef ik nu ook wel. Ze hebben ook de kassa proberen te plunderen, maar daar zat gelukkig nog niet al te veel in. Mijn portefeuille hebben ze ook meegenomen, maar die was buiten mijn paspoort en nog wat spullen ook leeg. Veel geld hebben ze dus uiteindelijk niet buit kunnen maken." Maandag is de sluitingsdag van het café en of hij vandaag gaat openen wist Armand gisteren nog niet. "Ik zal wel zien wat mijn dokter zegt."

Op de Facebookpagina van het café stromen de steunbetuigingen voor het slachtoffer toe. "We staan zo hard achter je, Armand. Zo spijtig dat er niemand in het café was om dit te voorkomen." De politie is ondertussen met een onderzoek gestart. Armand heeft een goede persoonsbeschrijving kunnen geven van de twee verdachten en denkt dat de politie hen snel kan vatten. Armand kende de twee ook van in zijn café. Hij kon gisteren echter niet meteen op de namen komen van de twee verdachten. Wie op Facebook zijn steun wil betuigen aan Armand ==> Klik hier

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 23 August, 2016 en 2910 keer gelezen.Reageer op dit bericht: