Federaal rechter geen toilet keuze voor transgender jongeren.Een administratieve richtlijn van president Obama waarbij scholen zouden worden aangemaand de rechten van transgender studenten te respecteren is geblokkeerd door een federaal rechter van Texas.

Alles draait om de toilet keuze van transgenders. Begin dit jaar besloten enkele Amerikaanse staten een wet in te voeren die transgenders verbied gebruik te maken van openbare toiletten behorende bij hun "nieuwe" gender. Daarop ontstonden vele protesten waarbij tal van grote bedrijven lieten weten dat ze hun transgender werknemers wel toilet keuze vrijheid geven. In mei vaardigde Obama een administratieve richtlijn uit waarin hij scholen vraagt studenten zelf te laten kiezen naar welk toilet ze gaan. Maar Republikeinse politici van maar liefst 23 staten stapten daarop naar de rechtbank.

De federale rechter oordeelde dat scholieren niet zelf de keuze mogen maken welk toilet ze gebruiken. Deze keuze vrijheid zou volgens de rechter de veiligheid van andere studenten in gevaar brengen. De uitspraak betekent een tijdelijke stop van de administratieve richtlijn. De zaak wordt later behandeld bij het Hooggerechtshof. Aanklagers van de administratieve richtlijn en tegenstanders van gelijke rechten voor transgenders zijn erg blij met de uitspraak van de rechter en zien deze al als een overwinning.
LEES OOK
MEERDERHEID AMERIKANEN IS TEGEN ANTI TRANSGENDER WETTEN
TROTSE VADERS VAN TRANSGENDER KINDEREN AAN HET WOORD + VIDEO
VOORAL VROUWEN EN JONGEREN AANVAARDEN TRANSGENDERS
FACE TO FACE GESPREK VERANDERT VAKER MENING MENSEN OVER TRANSGENDERS + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 August, 2016 en 2094 keer gelezen.Reageer op dit bericht: