12 homo priesters in het geheim gehuwd.Twaalf priesters van de Church of England komen binnenkort uit de kast als zijnde in het geheim gehuwd met hun partner van hetzelfde geslacht. Dat doen ze om te protesteren tegen het feit dat de kerk nog steeds niet toestaat dat priesters en andere geestelijke een homohuwelijk aangaan. Algemeen geldt dat holebi leken niet kerkelijk mogen trouwen, maar een meerderheid van lokale kerk afdelingen staan dit wel toe.

Van de twaalf zijn er al zes uit de homo kast en bekenden eerder al dat ze gehuwd zijn met hun vriend. Zes andere zijn nog niet uit de homo kast en zijn in het geheim gehuwd met hun partner van hetzelfde geslacht, en hebben na lang twijfelen toch besloten ook eerlijk te zijn. De priesters riskeren een schorsing en zelfs een uitzetting uit de kerk. Een van de twaalf is Andrew Foreshew-Cain, hij was een van de eerste priesters van de Church of Engeland die trouwde met zijn vriend.

In een interview laat Foreshew-Cain weten dat het mogelijk een lange strijd wordt die zal worden gestreden tot homo priesters de toestemming krijgen om net zoals hun heteroseksuele priesters collega's te mogen trouwen. Ook zegt hij dat er later nog veel meer priesters die in het geheim gehuwd zijn met hun partner van hetzelfde geslacht uit de kast zullen komen. Twee jaar geleden lieten aartsbisschoppen Justin Welby en Jon Sentamu weten, dat priesters van de Church of England die homoseksueel zijn niet mogen trouwen. Indien ze dat wel doen riskeren ze een schorsing of zelfs uitzetting.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 August, 2016 en 2314 keer gelezen.