Australische eerste minister verbreekt belofte rond homohuwelijk.De Australische eerste minister Malcolm Turnbull heeft zijn verkiezingsbelofte betreffende het houden van een referendum rond de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes verbroken.

Turnbull beloofde vorig jaar dat wanneer hij eerste minister zou worden hij meteen werk zou maken van het homohuwelijk. Ondertussen zijn we een jaar en zelfs een verkiezing verder en is er nog steeds, ondanks het feit dat 85% van de Australiƫrs pro homohuwelijk is, geen opengesteld huwelijk voor homo en lesbische koppels. Turnbull deed trouwens al meermaals de belofte dat het homohuwelijk er zou komen. Eerst via een referendum later via een parlementaire stemming om dan alsnog terug te keren naar een referendum. Dit referendum zou er nu komen in februari 2017. Hiermee breekt de eerste minister zijn verkiezingsbelofte dat het homohuwelijk er zou komen voor het eind van 2016.

Volgens de laatste berichten zou er op 13 september van dit jaar eerst een stemming komen over het mogelijk organiseren van een referendum rond het homohuwelijk. Volgens Turnbull moet er een referendum komen omdat hij geen stemming in het parlement wil. "Ik ben geen dictator", was recent het antwoord op de vraag waarom er niet gewoon een parlementaire stemming kan komen rond het homohuwelijk. Maar ondertussen zijn enkele partijen zoals Labour het niet eens met een referendum omdat dit volgens hen weg gegooid belastinggeld is. Met andere woorden het Australische homohuwelijk laat nog een tijdje op zich wachten. Vorig jaar organiseerden tal van grote bedrijven en hetero sympathisanten demonstraties in het voordeel van het homohuwelijk.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 August, 2016 en 2246 keer gelezen.Reageer op dit bericht: