Boycot tegen VN monitor bestrijding holebi & transfobie.De keuze van de Verenigde Naties om voor het eerst een monitor aan te stellen tegen holebi en transgender geweld werd eerder bekend gemaakt, maar een Egyptische ambassadeur dreigt met een boycot tegen de monitor.

Thais professor in de rechten Vitit Muntarbhorn is de nieuwe monitor gekozen door de vijf leden van het mensenrechten comité van de VN. Maar de Egyptische ambassadeur Amr Ramadan schreef in een brief dat vechten tegen holebi en transgender discriminatie in gaan tegen zijn overtuigingen en waarden. Ramadan zei verder nog dat het OIC, het islamitische blok van 56 VN lidstaten mee zal strijden tegen de monitor die gaat strijden tegen holebi- en transfobie. "Het OIC zal het mandaat boycotten en zal de creatie van de monitor niet erkennen en men zal er bovendien niet aan meewerken," aldus Ramadan.

Hillel Neuer, executieve director van VN Watch, een in Genève gevestigde mensenrechtenorganisatie, zegt: "Een boycot van een mandaat om homo's lesbiennes biseksuelen en transgenders te beschermen is moreel niet te verdedigen. Bovendien, voor de staten die lid zijn van de Raad voor de Mensenrechten, zoals Saoedi-Arabié en Qatar, zijn weigeringen om samen te werken met het mandaat een uitdrukkelijk weigeren van het nakomen van hun verplichtingen. Als Egypte of andere landen een VN- mensenrechten expert officieel boycot moet het volledig ontslag nemen uit de commissie.

De Verenigde Naties stemde vorige maand voor het eerst in zijn geschiedenis een holebi en transgender monitor aan. Daarbij wil men holebi & transgender discriminatie beter opvolgen en bestrijden. Een uniek gegeven binnen de VN gezien het feit ze in het verleden zelden of nooit holebi en transgender mensenrechten bespraken. Pas vorig jaar benoemde men voor het eerst specifiek holebi en transgender discriminatie en werd er voor het eerst een zitting gehouden over het onderwerp met tal van sprekers en getuigenissen van holebi en transgender vluchtelingen. Ook vorig jaar tekenden twaalf VN agentschappen een verklaring waarin ze verklaren te zullen strijden tegen discriminatie en geweld tegen holebi's en transgenders.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 August, 2016 en 2116 keer gelezen.Reageer op dit bericht: