Ellen DeGeneres beschuldigd van racisme.De foto van topatleet Usain Bolt die met een metersbrede smile belachelijk fotogeniek de concurrentie op de Olympische Spelen voorbijsprint, is een welgekomen geschenk voor alle lolbroeken die de internetgemeenschap rijk is. Verschillende hilarische 'memes' zagen al het levenslicht. Maar een foto van Ellen DeGeneres en Bolt is bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat geschoten.

Sinds Ellen een foto op Twitter plaatse van zichzelf op de rug van Bolt, met daarbij het onderschrift: 'Vanaf nu doe ik zo mijn boodschappen', ligt ze onder vuur. Voor veel mensen gewoon een leuke grap zonder slechte bijbedoelingen, en zelfs een vorm van diep respect voor Bolt, puur op een humoristische manier. Maar vele anderen beschuldigen DeGeneres nu van racisme. Een Twitteraar schreef: 'Slavery still hurts & this picture of u on Usain's back reminds me of "Black Slavery" That's Never OK!' Een ander persoon schreef: 'You thought it'd be funny to post a pic of yourself riding on the back of a Black man? Nope. Delete this racist garbage'. Er waren ook veel reacties als deze: 'Ellen Degeneres isn't racist. She wants a piggyback from a fast man. There are plenty of things to be outraged by, this isn't one of them'.

En Usain Bolt zelf? Die ziet er duidelijk geen graten in. De snelste man van de planeet, die eerder ook al te gast was in de talkshow van DeGeneres, was zelfs een van de vele duizenden mensen die de foto hebben geretweet. Voor velen is de discussie al een tijd voorbij, het was niet racistisch bedoeld, punt. Anderen blijven ondertussen doorgaan met Ellen te beschuldigen van racisme. Ellen zelf liet al weten dat het zeker niet racistisch bedoeld was, en ging ondertussen ook gewoon verder met het tweeten van andere zaken zoals een foto van zichzelf en haar vrouw Portia de Rossi.

Bron: hln.be en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 August, 2016 en 2219 keer gelezen.Reageer op dit bericht: