Homo voetballer moet land uit omdat hij er niet homo uit ziet. (Update 25/08)Een Zweedse 22-jarige voetballer zal op 23 augustus worden gedeporteerd naar zijn thuisland Liberia waar zijn leven als homo in gevaar is. Homoseksualiteit is strafbaar in Liberia.

Reden dat de 22-jarige Andrew Nagbe het land uit moet is, omdat hij volgens de Zweedse autoriteiten niet voldoende kan bewijzen dat hij homo is, en omdat hij er niet voldoende homo uit ziet. Nagbe kwam in Zweden via het Zweedse voetbalteam Umea FC en werd in juli gearresteerd tijdens de Stockholm Pride. Sinds juli verblijf Nagbe in een asielcentrum. Zelf wil hij graag blijven voetballen in Zweden.

In zijn thuisland Liberia is homoseksualiteit strafbaar. Nagbe vertelt dat wanneer hij naar de gevangenis moet hij daar elke dag zal worden verkracht, tot hij opnieuw kan ontsnappen en zijn land kan verlaten. Ook wanneer hij nog niet meteen naar de gevangenis moet is zijn leven in gevaar. Zijn hele familie en vele anderen weten dat hij homo is en aanvaarden dit absoluut niet. Ze zien Nagbe liever dood dan levend als homo.Het nieuws dat hij het land uit moet is erg ongewoon voor Zweden dat eerder bekend staan om hun holebi & trangender vriendelijke houding, ook tegenover holebi en transgender asielzoekers. Een politicus van de Democratische partij noemt zijn uitzetting harteloos. Wereldwijd zijn er tal van landen waar holebi asielzoekers het land worden uitgezet omdat men meent dat ze er niet homo of lesbisch genoeg uit zien. Sommige landen houden testen zoals de anale test voor mannen, die trouwens wereldwijd veroordeeld wordt.
UPDATE 25 AUGUSTUS 2016
Enkele uren voor Nagbe op het vliegtuig zou worden gezet richting zijn thuisland, kreeg hij het bericht dat de Zweedse dienst betreffende asielzoekers zijn zaak opnieuw gaat bekijken, omdat men nieuwe bewijzen heeft verkregen waaruit blijkt dat het leven van Nagbe in gevaar is wanneer hij terug keert naar zijn thuisland. Toch is het nog niet zeker of Nagbe in Zweden kan en mag blijven.

LEES OOK
ANALE TESTEN VOOR HOMO'S NIET VERNEDEREND ALDUS RECHTER (2016)
ASIEL CENTRA NIET VEILIG VOOR HOLEBI & TRANS ASIEL ZOEKERS (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 August, 2016 en 2648 keer gelezen.