Tweede holebi huwelijksaanzoek op de Olympische Spelen.De openlijke homo Olympische atleet Tom Bosworth heeft zich zopas op de Olympische Spelen verloofd met zijn vriend. De Britse atletiek speler vroeg zijn vriend Harry Dineley ten huwelijk op het strand van Rio de Janeiro. Daarmee is het meteen het tweede holebi huwelijksaanzoek tijdens de spelen.

Bosworth kwam vorig jaar in het holebi info nieuws als 13de sporter die in 2015 uit de kast kwam. Na zijn huwelijksaanzoek plaatste hij een foto van het romantische strand moment waarbij hij op een knie gezeten zijn vriend ten huwelijk vroeg op Twitter. En hij zei 'Ja' schreef de sporter er bij. Hij en zijn vriend zijn sinds bijna vijf jaar een koppel. Verder zei de sportman dat het huwelijksaanzoek voor zijn omgeving geen verassing is, maar als sportman en homo is dat nog wel zo, waarbij hij hoopt dat dit in de toekomst de gewoonste zaak van de wereld zal zijn. Bosworth heeft ondertussen al drie Britse records op zijn naam staan.

De Olympische spelen in Rio kleuren voor het eerst regelmatig roze (holebi) en blauw roze wit (kleuren transgender vlag). Eerder kon je bij holebi info al lezen dat er voor het eerst in de geschiedenis van de spelen een lesbisch gehuwd koppel mee doet. Daarna was er het nieuws rond een homo koppel dat geschiedenis schreef toen ze tijdens het dragen van de Olympische vlam halt hielden om elkaar een kus te geven. Op dat zelfde moment schreef een vrouw geschiedenis door als eerste openlijke transgender sportster met de Olympische vlam te lopen. Dan was er ook nog het moment dat transgender topmodel Lea T geschiedenis schreef door als eerste openlijke transgender op de 'rode loper' bij de openingsceremonie van de spelen te lopen. En tot slot kon je op holebi info Facebook enkele dagen geleden lezen, dat de Braziliaanse stadium manager Marjorie Enya haar vriendin en Olympische sportster en rugby speelster de Braziliaanse Isabella Cercullo op het Olympisch veld ten huwelijk vroeg. En neen dat is nog niet alles, zondag kwam de Braziliaanse Olympische judoka Rafaela Silva uit de lesbische kast waarmee ze meteen de 50ste openlijke holebi op de spelen in Rio werd.
LEES OOK
JUDOKA IS 50ste OPENLIJKE HOLEBI OP DE OLYMPISCHE SPELEN IN RIO
DE OLYMPISCHE SPELEN & HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
VROUWEN VOETBALTEAMS SLACHTOFFER HOMOFOBIE OP DE OLYMPISCHE SPELEN
HOMO KOPPEL EN TRANSGENDER VROUW SCHRIJVEN GESCHIEDENIS MET OLYMPISCHE VLAM
VOOR HET EERST GEHUWD LESBISCH OLYMPISCH KOPPEL NAAR DE SPELEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 August, 2016 en 2951 keer gelezen.