Voor het eerst in de geschiedenis Gay Pride zonder aanvallen in Oekraine.Voor het eerst in de geschiedenis van Oekraïne kon er afgelopen weekend zonder aanvallen van homofoben een kleine Pride doorgaan. Bijna 100 holebi's transgenders en sympathisanten kwamen samen in Odessa, de derde grootste stad van Oekraïne.

De vorige Prides in Oekraïne gingen steeds door in Kiev. Maar deze werden elk jaar opnieuw aangevallen door homofoben vanuit rechts extremistische groeperingen. In eerste instantie stonden de autoriteiten van Odessa wat weigerachtig tegenover een houden van een Pride. Maar uiteindelijk gaven ze hun akkoord maar verbood men enkel te demonstreren in Shevchenko Park.

Daarnaast zorgde de stad ook voor politie bescherming, ruim 500 politie mensen waren opgetrommeld om de 100 mensen die mee stapten in de Pride te beschermen, en dat was eventjes nodig toen een twintigtal homofoben opdoken, maar ze kregen geen kansen en werden meteen gearresteerd. Hierdoor was het voor het eerst in de geschiedenis van het land dat een Pride door kon gaan zonder gewelddadige aanvallen van homofoben. Geoffrey Pyatt Amerikaans ambassadeur in Oekraïne zei net als de Chef van de politie dat de Pride in Odessa bewezen heeft dat de stad een veilige plaats is voor iedereen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 August, 2016 en 2232 keer gelezen.