Judoka is 50ste openlijke holebi op Olympische Spelen in Rio.Gouden medaille judo winnares de Braziliaanse Rafaela Silva, 23, is zopas in een interview uit de lesbische kast gekomen. Hiermee is de sportster meteen de 50ste openlijke holebi op de Olympische Spelen in Rio.

De Braziliaanse Judoka won recent goud in Rio. Kort na haar overwinning sprak ze met het sportmagazine Globo Sports. Ze benoemde haar seksuele geaardheid niet expliciet in het interview, maar zei wel dat Thamara Cezar haar sociale media manager is en haar vriendin met wie ze samen drie 'kids' heeft: hun drie honden. Volgens Outsports lieten twee andere journalisten weten dat Silva inderdaad lesbisch is en een relatie heeft met Cezar, en dat er op sociale media tal van foto's van Silva en Cezar staan met boodschappen als: 'You do not exist without me' en 'I can not live without you'.

Silva groeide op in een beruchte Braziliaanse favela. Samen met haar zus waren ze twee stoere meiden die zelden naar school gingen. Maar de sport veranderde hun leven, vooral dat van Rafaela, die met judo begon aan het Instituto Reacao, een ngo in de favela die door Flavio Conto opgericht werd. Twaalf jaar gelden won ze brons op de spelen in Athene.

LEES OOK
DE OLYMPISCHE SPELEN IN RIO EN HOLEBI'S & TRANSGENDERS
VROUWEN VOETBALTEAMS SLACHTOFFER HOMOFOBIE OP DE OLYMPISCHE SPELEN
HOMO KOPPEL EN TRANSGENDER VROUW SCHRIJVEN GESCHIEDENIS MET OLYMPISCHE VLAM
VOOR HET EERST GEHUWD LESBISCH OLYMPISCH KOPPEL NAAR DE SPELEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 August, 2016 en 2688 keer gelezen.