Australische staat keurt homohuwelijks motie goed.De Australische staat Tasmanië heeft zopas geschiedenis geschreven. Zowel het hoge als het lage huis (Eerste en Tweede Kamer) keurde een motie goed in support met de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

Toch wil de in ruime meerderheid goedgekeurde motie niet zeggen dat homo's en lesbiennes nu kunnen trouwen in de staat. Want sinds de uitspraak van 2013 door het allerhoogste hof, heeft een staat niet het grondwettelijke recht om federale wetten te blokkeren om bijvoorbeeld het homohuwelijk te legaliseren. Het homohuwelijk is nog steeds wettelijk verboden in Australië. Maar met de stemming geeft Tasmanië wel een krachtig signaal aan het federaal parlement, om dringend werk te maken van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

De meerderheid (80%) van de Australiërs is al jaren pro homohuwelijk. Vorig jaar en twee jaar geleden waren er tal van pro homohuwelijks acties door hetero's en tal van grote bedrijven. Eerst werd het homohuwelijk steeds tegen gehouden door voormalig eerste minister Tony Abbott die vierkant tegen het homohuwelijk was. De nieuwe eerste minister Malcolm Turnbull is weliswaar pro en beloofde al meermaals werk te maken van het homohuwelijk, maar hij blijft uitstellen en draaien met de wind. De ene keer wil hij een referendum de andere keer niet. En toen kwamen er recent verkiezingen waardoor weer alles op de lange baan werd geschoven betreffende het homohuwelijk. Ondertussen zijn we drie jaar verder en is er nog steeds geen homohuwelijk in Australië. Men hoopt nu dat de politieke motie van Tasmanië het federaal parlement aanzet om eindelijk werk te maken van het homohuwelijk.
LEES OOK
AUSTRALISCHE PROF RUGBY TEAMS SCHRIJVEN GESCHIEDENIS MET PRIDE WEDSTRIJD
AUSTRALISCHE STAD WERKT AAN MEER VEILIGHEID VOOR HOLEBI'S & TRANSGEDNERS
GELIJKE RECHTEN VOOR AUSTRALISCHE HOLEBI MILITAIREN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 August, 2016 en 2021 keer gelezen.