Elf zaken van holebi- en transfobie op Pride Amsterdam.Tijdens de afgelopen Gay Canal Pride @ EuroPride in Amsterdam vorig weekend zijn er acht personen door de politie opgepakt nadat ze zich schuldig maakten aan holebi- of transfobie.

Ondanks het feit dat de politie stelt dat er geen ernstige mishandelingen plaats vonden, is er wel sprake van elf holebi (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender gerelateerde zaken. Er werd vooral gescholden maar toch ook geduwd en getrokken en er viel ook hier en daar een lichte klap. Elf mensen deden dus aangifte of er nog andere incidenten zijn geweest is niet duidelijk, want zoals bekend doen niet alle slachtoffers van holebi- of transfobie aangifte.

Verder liet de Amsterdamse politie weten dat er 21 zakkenrollers zijn opgepakt. Tot nu toe deden tweehonderd mensen aangifte van zakkenrollerij. Vijf zakkenrollers liepen tegen de lamp toen ze een gsm stalen die door de politie was voorzien van track & trace. Ondanks deze kleine feiten was het volgens zowel de organisatoren als de politie een geslaagde Pride.

LEES OOK
AMSTERDAM CANAL PRIDE EVEN GROOT SUCCES ALS VORIG JAAR + VIDEO
NEDERLANDSE HOMO DOOR 6 MANNEN IN ELKAAR GESLAGEN
VERVOLG VERHAAL AMSTERDAMS GEPEST HOMO KOPPEL

Bron: rozegolf.nl en nu.nl

Dit bericht is gepost op 09 August, 2016 en 1775 keer gelezen.