1ste openlijke holebi beroemdheid ooit die Actors Guild Life Achievement Award krijgt.Amerikaans actrice en comédienne Lily Tomlin, 76, is de allereerste openlijke lesbienne die de Screen Actors Guild Life Achievement Award krijgt. Nooit eerder kreeg een openlijke holebi beroemdheid de prijs die sinds 1962 bestaat. De award werd eerder gewonnen door beroemdheden als: Elizabeth Taylor, Debbie Reynolds, Paul Newman, Audrey Hepburn, Dick Van Dyke, Julie Andrews, Betty White, Kirk Douglas, Carol Burnettn Mary Tyler Moore en vele anderen.

Donderdag werd bekend dat Tomlin de Actors Guild Life Achievement Award 2016 krijgt. De award is de grootse onderscheiding die een acteur of actrice kan krijgen en die gegeven wordt voor een hele carrière. Gabrielle Carteris, president van het Screen Actors Guild's National Honors and Tributes Committee zegt dat Tomlin een buitengewone actrice is die het vermogen heeft om uiteenlopende en verschillende personages op een bijzondere manier neer te zetten. "Haar personages zijn volstrekt uniek en door het blootstellen van alle nuances van het menselijke gedrag verbreedt ze onze reikwijdte van begrip en medeleven".

Tomlin maakte in 1972 haar filmdebuut toen haar stem te horen was over de telefoon in Scarecrow in a Garden of Cucumbers. Drie jaar later was ze voor het eerst te zien op het witte doek als Linnea Reese in Nashville, waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg. Sindsdien verscheen ze in meer dan 25 bioscoopfilms en 15 televisieseries waarvan de bekendste Will & Grace en Desperate Housewives. Daarnaast is ze ook al vele jaren succesvol met tal van komedieshows en won ze tientallen awards. Sinds 1971 heeft ze een relatie met scriptschrijfster-producente Jane Wagner met wie ze in 2013 na een relatie van 42 jaar trouwde. Ondertussen zijn Tomlin en Wagner ruim 45 jaar samen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 August, 2016 en 2010 keer gelezen.Reageer op dit bericht: