Amsterdamse Gay Canal Pride even groot succes als vorig jaar + video.Gisteren trok de jaarlijkse Gay Canal Pride in Amsterdam honderdduizenden bezoekers en 350.000 holebi, transgender en hetero deelnemers. In Amsterdam gaat de Gay Pride door met een botenparade die dit jaar tevens het hoogtepunt was van de EuroPride. Voor deze 21e editie van de Canal Parade waren uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen genomen na de recente aanslagen in verschillende grote Europese steden. Er was bijzonder veel politie aanwezig, waaronder ook speciale eenheden, en grote delen van de binnenstad werden afgesloten.

Volgens het stadsbestuur was het dit jaar net zo druk als vorig jaar, toen er sprake was van een record toeloop op de botenparade. Een exact cijfer valt volgens een stedelijke woordvoerder echter niet te geven. De zorgen over de veiligheid bleken niet van invloed op de belangstelling. "Amsterdammers laten zich niet terroriseren", sprak burgemeester Eberhard van der Laan na afloop.

Dit jaar voeren er 80 boten mee waaronder opnieuw enkele bijzondere. Zoals een boot van de politie, een boot met 75-plussers, een Marokkaanse boot, een boot met vertegenwoordigers van alle wereldgodsdiensten, en voor het eerst een boot van de Europese Commissie met aan boord onder andere de Tsjechische Europees Commissaris voor Justitie, Consumenten rechten en Gendergelijkheid Vera Jourové, die vanuit Nederland wel kritiek kreeg omdat ze te passief zou zijn betreffende de gelijke rechten van holebi's en transgenders in eigen land en omdat ze zes jaar geleden amper reageerde op een ingevoerde anti holebi wet in Litouwen. En natuurlijk was er ook weer een boten vol bekende Nederlanders onder andere André van Duin, Claudia de Breij, Alex Klaassen, Cornald Maas, Everon Jackson, Art Rooijakkers, Geraldine Kemper, Marga Bult, Willeke Alberti en vele anderen.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 August, 2016 en 2439 keer gelezen.