Opnieuw minderjarige homo opgehangen in Iran.


Opnieuw is er in Iran een minderjarige homo opgehangen omdat hij homoseks had. De jongen in kwestie was 17 toen hij betrapt werd op het hebben van seks met een andere man. Maar hij werd veroordeeld wegens verkrachting omdat Iran anders (opnieuw) internationaal onder druk komt te staan wegens het ophangen van homo's.

Al in 2007 bracht holebi info in het nieuws dat er in Iran regelmatig minderjarige homo's werden opgehangen. Wereldwijde verontwaardiging en protesten kwamen er pas nadat er een foto van twee minderjarige jongens met een strop rond hun nek de wereld rond ging. Meteen ontstond er internationale druk tegen Iran waarna in 2007 toenmalig president Mahmoud Ahmadinejad in New York zei dat er in Iran helemaal geen homo's voorkomen. Dat zorgde meteen voor wereldwijde opschudding en vele protesten. Pas in 2014 gaf men vanuit de Iraanse overheid toe dat er wel homo's bestaan in het land.

De internationale druk en protesten verdwenen toen Iran er voor koos om homo's gewoon te beschuldigen van verkrachting. Daardoor kon men tot op de dag van vandaag gewoon zonder wereldwijde druk en protesten doorgaan met het ophangen van voornamelijk minderjarige homo's. De feiten komen de laatste jaren enkel aan het licht door onderzoek van Amnesty International. De laatste keer dat Iran in het nieuws kwam met gelijkaardige feiten was vorig jaar.

Over de zaak van nu: Volgens Amnesty International werd Hassan Afshar opgehangen op beschuldiging van verkrachting. Maar de mensenrechtenorganisatie zegt dat het ging om seks tussen een bijna meerderjarige (17) en een meerderjarige (19) met wederzijdse toestemming. Afshar die in 2014 gearresteerd werd na beschuldiging van verkrachting door de ouders van de ander jongen, gaf destijds toe dat hij meermaals met wederzijdse toestemming seks had gehad met de jongen. Op 18 juli van dit jaar werd Afshar in de gevangenis van Arak in de provincie Markazi opgehangen.

De reden waarom de andere jongen niet werd opgehangen is tegelijkertijd hypocriet en simpel. In Iran geldt er een verschillende strafmaat voor homoseksuele handelingen. Een man die een andere man penetreert is enkel schuldig wanneer hij gehuwd is, of indien hij geen moslim is en de ontvanger wel een moslim is. De ontvanger, dus een man die zich anaal laat penetreren is altijd schuldig.
LEES OOK
HERDENKING 10 JAAR GELEDEN DAT IRAN 2 MINDERJARIGE HOMO'S OPHING (2015)
IRAN HANGT OPNIEUW MINDERJARIGE HOMO OP (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 August, 2016 en 3953 keer gelezen.