Nederlandse lesbische tweeling politie officieren schrijven geschiedenis.In Amsterdam ging woensdag de allereerste strafrecht top ter wereld van start. Een realisatie van de tweeling zussen Marja en Ellie Lust, 49, beide openlijk lesbisch en beide politie officier in Amsterdam. De dames schrijven met de top meteen wereldgeschiedenis met de eerste world LGBT Conference for Criminal Justice Professionals. Het nieuws bereikte ook volop de buitenlandse holebi & transgender media.

De strafrecht top genaamd Proud To Be Your Friend is de allereerste wereldwijde top voor holebi & transgender strafrecht professionals, met holebi en transgender politieagenten, gevangenisbewakers, correctionele werknemers, advocaten en anderen, met deelnemers uit meer dan 26 landen.

Marja en Ellie Lust zijn al jaren werkzaam bij Roze in Blauw. De holebi & transgender afdeling van het Amsterdamse politiecorps (ook in andere Nederlandse steden zijn er afdelingen van Roze in Blauw). Daarbij zijn ze ook allebei het gezicht van Roze in Blauw, dat als doel heeft holebi's en transgenders makkelijker in contact te brengen met de politie, indien ze slachtoffer zijn van discriminatie en geweld. Met het nieuwe project willen de dames zich nog meer inzetten in de strijd tegen holebi- en transfobie zowel in Amsterdam, Nederland als in het buitenland.

Woensdag ging de allereerste world LGBT Conference for Criminal Justice Professionals in Amsterdam van start, en deze duurt nog tot zaterdag 6 augustus. Op de conferentie tal van sprekers waaronder onder andere vertegenwoordigers van de internationale mensenrechtenorganisatie het Human Rights Watch, Boris Dittrich, Mpho Andrea Tutu, en vele andere buitenlandse gasten, waaronder ook tal van buitenlandse holebi en transgender politie mensen die vertellen over hoe het is om holebi of transgender en politieman of vrouw te zijn in eigen land. De conferentie eindigt zaterdag met de aanwezigheid van politiemensen afkomstig uit 26 landen op de Wereld Politie boot tijdens de Canal Pride in Amsterdam. De zusjes Lust hopen om de drie jaar een world LGBT Conference for Criminal Justice Professionals te organiseren. In de tussentijd blijft men contact houden met de buitenlandse professionals en organisaties.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 August, 2016 en 16410 keer gelezen.