Voornamelijk onbekenden zamelen geld in voor slachtoffers homohaat.Tal van vrienden maar vooral veel onbekenden zamelden recent geld in voor een Brits homo koppel, dat tijdens hun vakantie in Griekenland zwaar homofobisch werd aangevallen.

Auteur Vestal McIntyre en zijn echtgenoot Tristan uit Londen waren op vakantie op het Griekse eiland Mykonos. Maar na amper twee dagen kwam er abrupt een einde aan hun vakantie nadat ze in de buurt van een bekende homo uitgaansbuurt zwaar werden aangepakt door homofoben. Beide mannen werden op de grond geslagen en kregen tal van stampen tegen het hoofd waarna ze bewusteloos raakten. Vestal kwam pas in het ziekenhuis weer tot bewustzijn en wist niet meer wat er was gebeurd.

Volgens de beide mannen is er niets vooraf gegaan aan de homofobe aanval, en leek het alsof die gebeurde vanuit het niets. Beide mannen hoorden wel enkele homofobe woorden. De mannen zijn erg in schok en nog herstellende van hun verwondingen. Door hun reisverzekering konden ze hun ziekenhuis rekening net betalen maar de benodigde zware financiƫle kosten voor de tandarts voor Tristan worden niet vergoed. Een vriend van het koppel startte daarom een GoFundMe campagne en zamelde ruim 6.000 pond in voornamelijk afkomstig van onbekenden. Vestal en Tristan zijn erg ontroerd door zoveel steun en liefde die ze kregen van onbekenden maar ook van vrienden en familie.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 August, 2016 en 2142 keer gelezen.