Nederlandse homo door zes mannen in elkaar geslagen.In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er in Groningen een man mishandeld door zes mannen. Volgens het slachtoffer en andere getuigen gaat het om homo gerelateerd geweld, maar de politie spreekt dat tegen en stelt dat het eerder ging om ruzie tussen twee groepen.

De 26-jarige Richard VDH werd in een café in de stad steeds aangekeken door een andere cafégast. Toen Richard vroeg waarom de man steeds naar hem keek, antwoordde de man, 'Je bent gewoon een vieze homo', waarna de man Richard begon te duwen. Daarna sloegen en schopten ook vrienden van de man Richard tot die bewusteloos op de grond viel. In de tussentijd werd zijn gsm gestolen. Toen Richard weer bij kwam deed hij aangifte bij de politie en wees hij de daders aan, maar de agent zei dat hij niets kon doen, en gaf Richard het advies dat hij maandag maar aangifte moest doen. De daders stonden nog buiten aan het café en konden meteen worden ondervraagd of worden gearresteerd maar dat gebeurde dus niet.

Het slachtoffer liep onder meer een hersenschudding, blauw oog, blauwe plekken en gespleten lip op. Zaterdag bracht hij het grootste deel van de dag in het ziekenhuis door. Volgens de politie ging het niet om homofobisch geweld maar om een ruzie tussen twee groepen. Ook volgens de politie zou Richard zelf eerst geslagen hebben. Richard zegt dat hij zeker niet geslagen heeft. Veel mensen begrijpen de houding van de politie niet. Die kon aanhoudingen en ondervragingen houden omdat alle daders nog aanwezig waren, maar daar hadden ze blijkbaar geen zin in. Het slachtoffer kan en mag pas maandag aangifte doen. Ondertussen krijgt hij steun van het COC Groningen en Drenthe. In april van dit jaar werden twee lesbische vrouwen mishandeld in het uitgaansleven van Groningen. Als gevolg daarvan werden kamer vragen gesteld. De gemeente, politie en het COC in Groningen zijn al enige tijd bezig om veiligheidsmaatregelen te treffen. Die duidelijk te laat kwamen voor Richard.
LEES OOK
VERVOLG VERHAAL GEPEST AMSTERDAMS HOMO KOPPEL

Bron: dvhn.nl

Dit bericht is gepost op 31 July, 2016 en 2192 keer gelezen.