Discriminatie van holebi's op het werk blijft toegestaan in de VS.Rechters van een Amerikaans federaal hof van beroep hebben tegen hun zin moeten oordelen, dat een rechtszaak tegen een college verworpen wordt, omdat seksuele geaardheid en gender identiteit niet als discriminatie grond vernoemt staat in de nationale anti discriminatie wet.

De rechtszaak die verworpen werd draaide om het feit dat Kimberly Hively het Ivy Tech Community College er van beschuldigt haar niet te hebben aangeworven omwille van haar seksuele geaardheid. Maar het federale hof oordeelde dat Title VII of the Civil Rights Act geen discriminatie op basis van seksuele geaardheid vernoemt waardoor er geen rechtszaak kan komen. De Civil Rights Act staat bovendien werkgevers nog steeds toe mensen te ontslaan enkel en alleen op basis van seksuele geaardheid of gender identiteit. Enkel wanneer men werkzaam is voor de overheid is men als holebi of transgender beschermd, met dank aan de speciale presidentiƫle order van Obama uit 2014.

Het hof bekritiseerde daarbij het feit dat er op nationaal vlak nog steeds geen bescherming is tegen discriminatie van holebi's en transgenders. Met dank aan de Republikeinse meerderheid in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden, die al jaren alle plannen van huidig president Obama, om de wet aan te passen tegen houden of boycotten. Mensenrechtenactivisten zeggen dat de uitspraak van het federaal hof aantoont dat het Congres dringend de Equality Act moet aanpassen. Maar vanwege de komende presidentsverkiezingen zal daar weinig of niets van terecht komen, en naar gelang de winnaar van de presidentsverkiezingen zal er wel of geen aanpassing komen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 July, 2016 en 1863 keer gelezen.