Eetstoornissen bij hetero's in dalende lijn, bij holebi's in stijgende lijn.Eetstoornissen bij heteroseksuele tieners gaan in dalende lijn. Maar eetstoornissen bij holebi tieners gaan in stijgende lijn. Dat blijkt uit onderzoek onder 30.000 Amerikaanse jongeren tussen 12 en 18 jaar..

Uit het onderzoek blijkt dat holebi tieners steeds vaker hun toevlucht zoeken tot het gebruik van vasten of pillen om af te slanken. Daarbij gebruiken homo tieners vijf keer vaker dieeetpillen in vergelijk met mannelijke hetero tieners. Daarnaast blijkt er een groot verschil tussen lesbische tieners en biseksuele vrouwelijke tieners. Vooral vanaf de leeftijd van veertien jaar ziet men meer biseksuele vrouwelijke tieners die braken om op gewicht te blijven in vergelijk met lesbische of heteroseksuele vrouwelijke veertienjarigen. Wanneer men alles samen bekijkt blijken steeds meer holebi tieners een eetstoornis te hebben, terwijl eetstoornissen bij heteroseksuele jongeren steeds minder vaak voorkomen en in dalende lijn gaan.

De onderzoekers zeggen dat ze willen uitzoeken hoe het komt dat er meer holebi tieners een eetstoornis ontwikkelen, en sugereren daarbij alvast dat de vele gezondheidsprogramma's blijkbaar niet tot bij holebi jongeren geraken op dezelfde manier als deze bij heteroseksuele tieners komen. Over het waarom tast men in het duister. Uit eerdere onderzoeken bleek al meermaals dat lesbiennes (van alle leeftijden) vaker te kampen hadden met overgewicht in vergelijk met heteroseksuele vrouwen. En daar waar homo mannen lange tijd eerder te maken hadden met het omgekeerde, en vaker té slank waren, zijn zij nu aan een opmars bezig en zien onderzoekers ook vaker homo's met overgewicht.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 July, 2016 en 2105 keer gelezen.