Roemenie gaat stappen achteruit zetten gelijke rechten homos en lesbiennes.De kans is zeer groot dat men in Roemeniƫ een flinke stap achteruit zal gaan betreffende de gelijke rechten van homo's en lesbiennes. Vorige maand kon je bij holebi info al lezen over het feit dat er in Roemeniƫ met dank aan de Orthodoxe Kerk ruim 1,2 miljoen handtekeningen werden verzameld tegen het homohuwelijk.

De Kerk had 500.000 handtekeningen nodig om hun grondwettelijk amendement rond het huwelijk in te dienen. Ze behaalden op zeer korte tijd ruim 1,2 miljoen handtekeningen. Daardoor heeft het Grondwettelijke Hof van Roemeniƫ er zopas al mee ingestemd dat de Kerk kan doorgaan met zijn homofobe campagne voering. Het grondwettelijke amendement gaat nu naar het parlement waar het door 75% van de parlementsleden moet worden goedgekeurd.

Indien dat gebeurt zal er in de grondwet komen te staan: dat een huwelijk enkel mogelijk is tussen een man en een vrouw waarbij er bovendien ook specifiek zal worden vermeld dat een homohuwelijk of legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels grondwettelijk verboden zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen daarbij ook de weinige gelijke rechten wetten die nu bestaan worden afgeschaft. (Anti discriminatiewetten en recht op gebruik van IVF door lesbiennes, en recht op legaal aanpassen gender door transgenders). Het is nu afwachten wat de parlementsleden gaan doen. De wil van de Kerk en het volk volgen en daarmee mensen discrimineren en uitsluiten of het pad van gelijke rechten voor iedereen volgen. De Roemeense grondwet biedt godsdienstvrijheid. De overheersende godsdienst is met meer dan 80% het Roemeens-orthodokse, vergelijkbaar met het Russisch- en Grieks-orthodokse.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 July, 2016 en 2131 keer gelezen.