Doodsbedreigingen na eerste Arabische versie van holebi magazineIn mei van dit jaar kon je bij holebi info al lezen over het online holebi magazine My Kali sinds 2007 uitgegeven in Jordanië en erg populair in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Omdat het nu een keer ook in het Arabisch online te lezen is, zorgt het voor zowel vreugde, opschudding als doodsbedreigingen.

Omdat veel Arabische holebi's de Engelse taal niet machtig zijn, klonk er al geruime tijd een roep naar een Arabische versie van het e-zine. En vorige week was het dan zover. Voor voorlopig een keer verscheen de zomer online editie van het magazine zowel in het Engels als in het Arabisch. Holebi's juichten dit enorm toe, maar vele anderen zijn er alles behalve blij mee. Dat heeft te maken met het feit dat het e-zine nu door veel meer mensen kan worden gelezen, zodat het ook onder de ogen komt van mensen die eerder niets afwisten van het bestaan van My Kali.

De uitgevers worden nu voor het eerst in bijna 9 jaar dat het e-zine online is met de dood bedreigd. Ook riskeren ze tal van rechtszaken onder andere wegens het 'promoten' van homoseksualiteit. Ook riskeren ze een rechtszaak indien men kan bewijzen dat My Kali ook in tijdschrift vorm wordt verspreid, en dus niet enkel via het internet te lezen is. Vervolgens worden de uitgevers er van beschuldigd dat ze worden gefinancierd door het 'verwerpelijke' Westen.

De My Kali uitgevers lieten al weten weinig te vrezen. Het magazine wordt niet in tijdschrift vorm uitgebracht en is enkel online beschikbaar. Daarnaast krijgt het van nergens binnen- of buitenlandse financiële steun, en is My Kali geen geregistreerde organisatie. Omdat alles enkel online te lezen is kunnen overheden eigenlijk weinig doen. De Jordaanse overheid, vanwaar uit de uitgevers van My Kali afkomstig zijn, hebben al jaren weet van het e-zine en laten begaan. Homoseksualiteit is niet strafbaar in Jordanië maar er zijn wel totaal geen gelijke rechten wetten in het land. De doodsbedreigingen komen vooral vanuit andere landen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 July, 2016 en 2305 keer gelezen.Reageer op dit bericht: