Holebi's niet akkoord met FBI uitspraak over schietpartij in Orlando.Gisteren avond konden holebi info Facebook lezertjes al lezen dat de FBI zijn onderzoek betreffende de schietpartij in homoclub Pulse op 12 juni in Orlando, Florida heeft afgerond, en dat hun eind conclusie is dat het niet om een haatmisdrijf tegen de holebi gemeenschap ging.

Vandaag komt het nieuws dat er heel wat protest vanuit de Amerikaanse holebi gemeenschap tegen de uitspraak van de FBI. Queer Nation NY, een holebi en transgender activisten groep (sinds 1990) veroordeeld scherp het feit dat de FBI stelt dat de schietpartij in Orlando niet om een haatmisdaad tegen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders ging, waarbij 49 mensen om het leven kwamen en 54 mensen gewond raakten. De holebi & transgender activisten groep zegt dat ze zelf veel meer ervaring hebben met haatmisdaden dan de FBI en dat de schietpartij zeer duidelijk een daad van haat was tegen de holebi gemeenschap.

"We hebben jammer genoeg veel ervaring met haatmisdaden. De FBI heeft dat niet, ze onderzoeken zelden of nooit haatmisdaden tegen de holebi en transgender gemeenschap. Wanneer een dader meer dan twee uur rijden van zijn woonplaats een bloedbad veroorzaakt, in een specifieke club voor holebi's en transgenders, dan kan men niet stellen dat het niet om een haatmisdaad ging," aldus een verklaring van Queer Nation NY. De organisatie demonstreerde recent samen met hetero's tegen het aanzetten tot haat tegen holebi's, Latino's en moslims door Donald Trump. De FBI stelde eerder ook dat de dader geen homo of biseksuele man was, en dat de berichten daarover verzonnen zijn. Over het feit dat er eerder vanuit de directe omgeving van de dader werd gesteld dat hij handelde vanuit het feit dat zijn vader dagelijks predikte dat homo's moeten worden vermoord, wordt met geen woord gerept door de FBI.
LEES OOK
DADER SCHIETPARTIJ ORLANDO WAS GEEN HOMO OF BISEKSUEEL - ALDUS DE FBI
GROTE NAMEN UIT DE SHOWBIZZ IN MUZIEKCLIP VOOR SLACHTOFFERS ORLANDO + VIDEO
MEER DAN 60 BROADWAY STERREN ZINGEN VOOR ORLANDO + VIDEO
MELISSA ETHERIDGE BRENGT SONG OVER SCHIETPARTIJ ORLANDO + VIDEO
HETERO ENGELEN VERSTOORDEN DEMONSTRATIE HOMOFOBEN OP BEGRAFENIS SLACHTOFFER ORLANDO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 July, 2016 en 2114 keer gelezen.