Homo prof bokser behoudt wereldtitel en droeg overwinning op aan slachtoffers Orlando.
De Puerto Ricaanse prof bokser Orlando Cruz, 35, die in 2012 als eerste prof bokser uit de homo kast kwam, en in 2013 trouwde met zijn vriend Manuel Colin, behoudt zijn wereldtitel nadat hij afgelopen vrijdag won van Alejanddro Valdez in Florida.

Cruz die ondertussen al 24 overwinningen achter zijn naam heeft staan, droeg zijn laatste overwinning, waarbij hij zijn wereldtitel kon behouden, op aan de slachtoffers van de schietpartij van 12 juni in homoclub Pulse in Orlando, Florida. Cruz vertelde eerder al dat hij enkele slachtoffers persoonlijk kende. Niet verwonderlijk want de meerderheid van de slachtoffers van de schietpartij waren Puerto Ricanen.

Eerder liet Cruz al een herdenkingstattoo zetten, een halve regenboog verweven met de Puerto Ricaanse vlag. Waarvan hij trouwens ook een boksshort heeft (foto), die hij ook afgelopen vrijdag tijdens de verdediging van de wereldtitel droeg. Na de wedstrijd zei hij nog dat hij wenst dat niemand zijn of haar seksuele geaardheid hoeft te verbergen, en dat hij hoop dat alle mensen ongeacht hun seksuele geaardheid, gender identiteit of afkomst in vrijheid kunnen leven, waarbij ze alles kunnen bereiken wat ze maar willen, zelfs prof bokser worden.

LEES OOK
PUERTO RICO 8ste PLAATS TER WERELD MET HOLEBI & TRANS HERDENKINGS MONUMENT
GROTE NAMEN UIT SHOWBIZZ IN MUZIEKVIDEO VOOR SLACHTOFFERS ORLANDO
MEER DAN 60 BROADWAY STERREN IN MUZIEKVIDEO VOOR SLACHTOFFERS ORLANDO FLORIDA

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 July, 2016 en 2431 keer gelezen.