Republikeinen vatten standpunt samen rond homos, lesbiennes en transgenders.Op het Republikeins Platform in Cleveland afgelopen maandag, werden enkele standpunten vastgelegd rond homo's lesbiennes en transgenders. Uitspraken gedaan op platforms zijn niet bindend maar bevatten wel erg belangrijke documenten die het mogelijk maken voor de pers en het publiek om een standpunt te vormen over de beleidsopties en standpunten over verschillende zaken van de Republikeinse partij. Grote afwezige en niet uitgenodigde was Republikeins presidentskandidaat Donald Trump.

Als eerste werd er een amendement goedgekeurd met steun van de homofobe organisatie het Family Research Council waarin men stelt dat ouders de vrijheid moeten hebben om hun kind te onderwerpen aan conversie therapie. Deze therapie claimt de seksuele geaardheid van een mens te kunnen veranderen. Op dit moment zijn er zes Amerikaanse staten die deze therapieën voor minderjarigen verbieden. Daarnaast kwam er ook een amendement waarmee men stelt dat transgenders verboden moet worden gebruik te maken van toiletten behorende bij hun "nieuwe" gender in openbare gelegenheden inclusief op scholen.

Men kwam ook met een officiële stelling betreffende huwelijksrecht voor homo en lesbische koppels. Dit wordt vierkant afgekeurd en het huwelijk kan volgens de Republikeinen enkel een verbintenis zijn tussen een man en een vrouw. Daarbij is men van mening dat de Amerikaanse overheid het hetero huwelijk meer moet promoten als basis voor een stabiele en degelijke maatschappij. En verwerpt men de beslissing van het hoogste hof vorig jaar dat er voor zorgde dat het homohuwelijk legaal werd in de gehele VS. Rachel Hoff, afgevaardigde voor Washington, D.C op het comité, en de eerste en enige openlijke lesbienne, vroeg een amendement toe te voegen om het standpunt rond het homohuwelijk van de Republikeinse partij te verzachten, en in het bijzonder het homohuwelijk te aanvaarden. Haar vraag werd vierkant afgekeurd waarna ze huilend de bijeenkomst verliet.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 July, 2016 en 2134 keer gelezen.Reageer op dit bericht: